Baile Govora

Statiune balneoclimaterica situata la o altitudine de 360-380 m, este inconjurata de paduri de fag, stejar si pin, avand un climat continental moderat, cu usoare influiente mediteraneene: veri racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 190 C) si ierni blande (temperatura medie a lunii ianuarie este de -30 C), cu precipitatii moderate si lipsite de vanturi.

Din punct de vedere balnear, este una dintre statiunile cele mai bogate in ape minerale bromurate iodurate din Europa (locul 2) si de aceea este recomandata in tratamentul bolilor respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, emfizem pulmonar, rinite, sinuzite, faringite etc.), bolilor degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze) si a bolilor reumatice articulare(tendonite, periartrite scapulohumerale), ca si in tratamentul disfunctiilor neurologice periferice si centrale (pareze usoare, sechele dupa poliomielite etc.) si a unor disfunctionalitati post-traumatice si boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare etc.)

Complexele balneare moderne sunt utilate cu facilitati pentru bai cu ape minerale iodate si sulfuroase, aplicatii cu namol cald, sali pentru aerosoli, inhalatii, pulverizatii, electroterapii, kinetoterapii, tratamente cu produse apicole etc.

Posibilitati de recreere si obiective turistice apropiate

Statiunea dispune de o baza moderna pentru practicarea tenisului de camp, un strand cu bazin de apa iodurata si multiple posibilitati de plimbari in natura. La distante mici puteti vizita renumitele manastiri ale Olteniei de nord: Govora, Surupate, Dintr-un lemn, Patrunsa, Hurez, Bistrita, Arnota, Polovragi, Tismana, Iezer, Frasinet, Ostrov, Cozia, Turnu, schiturile Cornetu si Pahomie. Demne de vizitat sunt deasemenea, pesterile Polovragi si Muierii, ca si Cheile Oltetului, orasul Ramnicu Valcea si statiunile Olanesti, Calimanesti si Caciulata.

Un obiectiv turistic important este soseaua "Transalpina", care, traversand masivul muntos Parang, leaga Oltenia de Transilvania pe traseul Novaci-Obarsia Lotrului-Sebes.

Sarbatori folclorice

  • Târgul olarilor "Cocosul de Hurez" - anual , în luna iunie la Horezu, include si " Memorialul Vicsoreanu";
  • Nedeia pastoreasca "Învârtita dorului" - anual în luna iunie în Com. Vaideeni;
  • Festivalul folcloric "Florile Govorei" - anual în luna iulie la Baile Govora;
  • Festivalul folcloric "Cântecele Oltului" - anual în luna august la Calimanesti - Caciulata;
  • Festivalul national de creatie si interpretare "Chitara de Aur"- anual în luna mai la Râmnicul Vâlcea;
  • Festivalul folcloric "Hora costumelor" - anual în luna aprilie în Com. Pietrari;
  • "Brâul de Aur" sarbatoare a jocului popular de la Barbatesti - anual în luna septembrie.

Artizanat

  • Olarit în centrele de la Horezu (ceramica cu smalt d culoare fildesului);
  • Vladesti (oale de lut ars, cu fond alb, decorate cu smalt verde si motive zoomorfe);
  • Colectie de etnografie vâlceana la Maldaresti;
  • Fluiere îmbracate în alama confectionate de mesteri renumiti în Vaideeni.
Copyright © 2018 Vila Lili